Categories
Kartela e punës nga zjarri

Kursi i radhës për Kartelën në punë nga zjarri

Categories
Udhëzues

INFORMACION PËR TË GJITHË FAMILJARËT TË CILËVE IU KA VDEKUR NDONJË ANËTARË PUNËTORË NË FINLANDË!

RRBSH-ja ju informon rreth Sigurimit Gruporë të Jetës për punëtorët (Työntekijän ryhmähenkivakuutus). Në Finlandë, çdo punëtorë është i siguruar për jetën nga ana e punëdhënësit në rast të vdekjes pa marrë parasysh a ka vdekur në kohë të lirë, nga ndonjë sëmundje apo në rast të aksidentit. Qëllimi i këtij sigurimi është ti siguroj të […]

Categories
Kartela e sigurisë në punë

Kursi i radhës për Kartelën e Sigurisë në punë

Categories
Udhëzues

Udhëzim për personat me vizë të punës

Si mundëni ta ndryshoni të drejtën e punës në profesionin e ri? Këtu do të gjeni informacion për të.

Categories
Dosja e mbledhjeve

Bledhja e Bordit, të shtunen me datën 21.1.2023

Bordi ka pasur mbledhe të shtunen me 21.1.2023 në ora 18:30. Në mbledhje kanë qenë prezentë: kryetari Omer Nura, nënekryetari Rustem Ademaj, anëtarët e Bordit Hashim Cocaj, Florent Statovci, Argjend Kërveshi si dhe anëtarët e Grupin punues Alketa Ademaj Pula, Ibadete Nura-Berisha, Ardian Binaku dhe Egëzona Kllokoqi-Bublaku.  PIKAT KRYESORE PËR TË CILAT U DISKUTUA: Organizimi […]

Categories
Lajmet

Informacion per aplikimin e mbeshtetjeve te shtetit

Aplikimi e mbeshtetjeve te shtetit per afaristet dhe bizneset te cilave ju eshte ndikuar ne shitje/qarkullim situata e pandemise eshte aktive. Per mbeshtetje mundeni te aplikoni deri me daten 23.6.2021 Per tu informuar me shume rreth kesaj qeshtje dhe gjerave tjera, sherbehuni duke klikuar materialin (linkun) me poshte: Lisää tietoa kustannustuesta Me shume informacion per […]

Categories
Lajmet

Restaurantet mund të hapen për konsumatorë me rregulla limituese nga sot, 19.4.2021.

Restaurantet mund të hapen për konsumatorë me rregulla limituese nga sot, 19.4.2021. Rregullat limituese vlejnë për të gjithë Finlandën. Rregullat janë të përkohëshme dhe përfshijnë oraret, oraret për shitje alkoholi, numër të konsumatorëve dhe rregullat e lëvizjeve të konsumatorëve brenda hapësirave të restauranteve. Aplikimet për kompensimet për mbylljet e restauranteve fillon më 12.5.2021 Restaurantet dhe […]

Categories
Lajmet

Të rejat për masat dhe rregulloret e COVID-19 në Finlandë

Dje qeveria e Finlandes ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme pasi që numri i rasteve me COVID-19 është rritur. Qeveria ka marrë masa që të mbyll gastroniminë nga data 8.3.2021 deri 28.3.2021 me të njejtat masa sikurse në pranverën e vitit të kaluar. Pra restorantet, kafenetë, baret dhe klubet e natës janë të mbyllura për klientët, […]

Categories
Lajmet

Mbështetja e tregut të punës (työmarkkinatuki) nga Kela zgjatet per 3 muaj shtesë

Mbështetja e tregut të punës (työmarkkinatuki) nga Kela zgjatet per 3 muaj shtesë. Vendimi i mëparshëm ka pasur afat deri më 31.12.2020 dhe është zgjatur deri më 31.03.2021. Ndërmarrësve në Finlandë iu mundësohet mbështetja e tregut të punës (työmarkkinatuki) nga Kela në qoftë se ndërmarrjes i është ndalur puna dhe/ose të ardhurat e ndërmarrjes janë […]

Categories
Lajmet

Fillon shpërndarja e produkteve të Frutomania

Anëtari i Rrjetit tonë z. Cufa Bogujevci ka filluar me shpendarjen e produkteve te Frutomanisë nga vendi ynë. Ju te gjithë qe keni mundësi ti blejmë produktet tona. I urojmë suksese z. Bogujevcit!